Urheiluhieronta

Mitä on urheiluhieronta?

Urheiluhieronta on hierontahoitojen osa-alue, jolla on tärkeä rooli urheilijan harjoitus- ja kilpailukaudella. Usein urheiluhierontaa käytetään palauttavana menetelmänä kovan fyysisen rasituksen jälkeen, toisaalta se on myös aktivoivaa ja valmistavaa käsittelyä urheilijan valmistautuessa harjoitukseen tai kilpailusuoritukseen.

Urheiluhieronnalla voidaan vähentää kehossa ja lihaksissa tuntuvaa kipua, jolloin sitä käytetään yhtenä hoitomenetelmänä urheilijan kuntoutusprosessissa sekä urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä. Käsittelyissä rentoutetaan lihaksia ja tehostetaan elimistön aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa erilaisia hierontatekniikoita käyttäen.

Urheiluhieronnan hyötyjä ovat lihasten valmistaminen fyysiseen suoritukseen sekä siitä palautuminen. Urheiluhieronnalla myös ennaltaehkäistään urheiluvammojen syntyä. Urheiluhieronnalla pystytään ylläpitämään lihasten toimintakykyä ja se auttaa urheilijaa sietämään enemmän urheilun mukana tuomaa fyysistä rasitusta.

 

Mitä eroa on urheiluhieronnalla ja klassisella hieronnalla?

Keskeinen urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan ero on otevalikoimassa.

Klassisessa hieronnassa on ns. viisi perusotetta: Sively, pusertelu, hankaus, taputus sekä täristys, joiden lisäksi käytetään myös ravistelua ja rullausta. Näiden otteiden lisäksi urheiluhieronnassa käytetään lihaksen poikittaissuuntaista käsittelyä sekä erilaisia painantatekniikoita.

Siinä missä klassisessa hieronnassa keskitytään lihaskireyksien avaamiseen ja kivun poistoon, urheilijoilla hieronta myös parantaa suorituskykyä ja palauttaa nopeasti vaativan suorituksen jälkeen.

 

Kenelle urheiluhieronta sopii?

Nimestään huolimatta urheiluhieronta sopii kaikille! Asiakkaan ei tarvitse olla kilpaurheilija. Urheiluhieronnan otteet ovat sovellettavissa muun muassa lihaskireyksien hoitoon. Urheiluhieronnasta hyötyvät myös saliharrastajat, sillä hieronta nopeuttaa lihasten palautumista harjoittelun jälkeen.

Vastoin yleistä ennakkoluuloa urheiluhieronta ei ole kovakouraista eikä sen kuulu käydä kipeää.

 

Varaa aika Jarkko Veijolalta