Klassinen hieronta


 

Hieronnan tyypillisimmät vaikutukset:

Lisää aineenvaihduntaa

Helpottaa lihasjumeja

Nopeuttaa lihasten palautumista

Laskee stressitasoa

Parantaa liikkuvuutta ja venyvyyttä

Hieronnan yksi tärkeimpiä tehtäviä on lisätä aineenvaihduntaa eli saada liikkeelle kehossa olevat haitalliset kuona-aineet. Kuona-aineet lähtevät liikkeelle ja poistuvat pikkuhiljaa kehosta jonka seurauksena ravintoaineet ja happi pääsevät paremmin lihaksiin ja aivoihin. Kun kehosi puhdistuu, osa kuona-aineista suodattuu munuaisten kautta virtsana ulos kehosta, joten nestetankkaus on tärkeää ennen ja jälkeen hieronnan. 

Hieronnan vaikutukset lihasjumeihin

Onko sinulla niskat, selkä tai pohkeet jumissa tai kipeänä? Kun lihakset ovat pitkään jumissa, niiden verenkierto huononee ja siten myös hapen saanti heikkenee. Hapettomassa tilassa lihasta alkaa särkeä. Hieronta rentouttaa jumiutuneita lihaksia ja lisää niiden elastisuutta. Esimerkiksi toimistotyössä niska-  hartiaseudun lihasjumit ovat todella yleisiä ja hieronta kerran tai kahdesti kuukaudessa voi tehdä ihmeitä.

Hieronnan vaikutukset kehon liikkuvuuteen

Hieronnalla voidaan vaikuttaa kehon liikkuvuuteen ja liikeratojen parantamiseen. Esimerkiksi niska-hartiaseudun lihasjumien avaaminen voi parantaa olkapään liikeratoja ja siten auttaa työ- ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Lihasten liikkuvuus parantaa myös lihasten voimantuottoa. Polven, lonkkien ja olkapäiden mobilisaatio eli liikeratojen parantaminen on yleistä kokeneille hierojille. Nivelten liikkuvuutta parantava hieronta sopii sinulle erityisesti, jos sinulla on:

Nivelrikkoa

Kipua nivelissä

Nivelten liikkuvuuteen vaikuttavat lihakset jumissa

Muita nivelten liikkuvuutta rajoittavia tekijöitä

Hieronnan psykologiset vaikutukset 

Hieronnan psykologiset vaikutukset ovat moniulotteisia ja vaikuttaa myös pitkälle hieronnan jälkeen. Hieronnan psykologiset vaikutukset ovat:

Rentoutuminen

Stressin lievittäminen

Työ- ja harjoitustehokkuuden parantaminen

Tarkkaavaisuuden, keskittymiskyvyn ja muistin parantaminen

Unen laadun parantaminen

Sykkeen ja verenpaineen lasku

Immuunijärjestelmän parantaminen

Hierontaterapian fysiologiset vaikutukset

Hieronnan keskeisimmät fysiologiset vaikutukset ovat jo aiemmin mainitut vaikutukset lihaksistoon aineenvaihduntaan ja liikkuvuuteen. Tämän lisäksi hieronnalla on kuitenkin paljon muita fysiologisia vaikutuksia:

Ihoon

Kipuun

Luustoon

Verenkiertoon

Lihaksiin

Sisäelimiin

Hermoihin

Keuhkoihin

 

Klassista hierontaa meillä tekevät kaikki. Lämpimästi tervetuloa!