Faskiakäsittely

Fascia eli lihaskalvo ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Heti ihon alla on pinnallinen kalvo (superficial fascia), joka liikkuu tiiviisti ihon mukana. Seuraavana siitä tulee syvä kalvo (deep fascia), jonka puolestaan kuuluu liikkua pinnallista kalvoa vasten. Pinnallisen ja syvän kalvon välisen liikkeen loppuminen aiheuttaa monia ongelmia, jotka voivat esiintyä kipuna tai huonona liikkuvuutena. Fascioiden tiukentuessa ja kalvojen välisen liikkeen vähentyessä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy, ja nivelen toiminta rajoittuu. Perintötekijät, ravinto, elinympäristö yms. muovaavat kalvoja ja aiheuttavat niihin kiristyksiä ja lukkiumia, mitkä vaikuttavat koko kehon toimintaan.

 

​- Voidaan käyttää kaikissa tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa

- Mikäli kehosi tuntuu jäykältä, koet heijastavia oireita esim. alaraajoihin tai palauttaa kehon normaalin     liikkuvuuden.    

- Pitkittynyt tilanne mikä ei tunnu paranevan ”normaalissa” ajassa

- Vaivaa on, mutta mitään selittävää ei lukuisista tutkimuksista ja hoidoista huolimatta ole saatu selville

- Vammojen ja leikkausten jälkitilat, jopa pitkä aika sitten tapahtuneet (esim arven kiristys)

- Eri puolella kehoa ilman ”syytä” esiintyvät/katoavat kiputilat

- Aktiivisen liikkujan, urheilijan yms kehoaan paljon käyttävän henkilön oireiden poistaminen ja       suorituskyvyn parantaminen

 

Meillä faskiakäsittelyjä faskiraudoilla tekee hieroja Irja Sarasmäki. Fasciaraudoilla pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkumiseen itseensä, sekä muihin kudoksiin nähden.

Fasciahoitoja voidaan tehdä myös LPG-laitteen avulla. Varaa aikasi fysioterapeuteille Kaisa Siivonen tai Harri Virtanen.